Et forløb hos klinisk diætist tager udgangspunkt i din hverdag med det arbejdsliv, studieliv, familieliv og motionsvaner, du aktuelt har.
Den indledende samtale hos diætisten tager ca. en time, hvor dine nuværende kostvaner, dine behov og dine præferencer analyseres og du får gode råd og praktiske redskaber til at ændre og fastholde nye vaner og livsstil.
På baggrund af samtalen kan der udarbejdes en individuel kostplan, som er tilpasset dine energi- og næringsbehov.
Jeg anbefaler, at vi mødes cirka 3-4 uger efter den indledende samtale for at evaluere, evt. måle/veje og tage en status på processen.
Samtidig kan vi afklare de spørgsmål, der måtte opstå i den indledende fase af din nye livsstil.
Har du fået diagnosticeret en sygdom som for eksempel type 2-diabetes eller forhøjet kolesteroltal eller har du irritabel tarm, målrettes din personlige kostplan dette. Sammenhængen mellem din kost og sygdom forklares i samtalen, og du får viden om kostprincipperne.
Med dine nye kostvaner har du mulighed for at forebygge sygdommens symptomer, forbedre/reducere symptomer – f.eks. blodsukker, kolesteroltal eller mavetarm-gener.
Uanset dit mål, tilpasses vejledningen dine behov, dit tempo og din hverdag, og der er ingen forbudte madvarer – men realistiske mængder, hvis du f.eks. gerne vil nyde et glas rødvin, onsdagssneglen på jobbet eller morgenbrød på fridagen.
Mit mål er at guide og støtte dig i processen til du når dit mål, og hjælpe dig med redskaber til at fastholde både motivation og et varigt resultat.