Rabarber crumble

Kager🥧🍰 skal ikke være sunde. Punktum. 
De skal først og fremmest smage godt – men derfor kan de jo godt indholde både fuldkorn OG grøntsager🥬
….. 
For rabarber er jo en grøntsag, ikk´? Og alle haver bugner af rabarber når det bliver forår, så er her et alternativ til bagerens udbud af kager – nemlig den hjemmebagte rabarbercrumble!

Rabarber-crumble til 4-6 personer.

300 g rabarber (renset vægt) 
3 spsk. sukker
2 tsk. vaniliesukker
1 tsk. Maizena 

Dej: 
2 dl. havregryn 
1 dl. mel; gerne fuldkornsmel som Hvid Hvede 
½ dl. sukker
75 g smør (koldt) 
1/2 dl mandler 

What to do: 
1: Skær rabarber i skiver på 1-2 cm. Anbring i et ildfast fad.
Drys sukker, Maizena og vaniliesukker over. 

2: Bland havregryn, mel, mandler og sukker og bland det kolde smør i blandingen. Smuldres over rabarber. 

Bages 20-25 minutter v 175 grader og nydes evt. med vanilieis eller creme fraiche

//Cathrine, klinisk diætist