Kager🥧🍰 skal ikke være sunde. Punktum.
De skal først og fremmest smage godt – men derfor kan de jo godt indholde både fuldkorn OG grøntsager🥬
…..
For rabarber er jo en grøntsag, ikk´? Og alle haver bugner af rabarber når det bliver forår, så er her et alternativ til bagerens udbud af kager – nemlig den hjemmebagte rabarbercrumble!
Rabarber-crumble til 4-6 personer.
300 g rabarber (renset vægt)
3 spsk. sukker
2 tsk. vaniliesukker
1 tsk. Maizena
Dej:
2 dl. havregryn
1 dl. mel; gerne fuldkornsmel som Hvid Hvede
½ dl. sukker
75 g smør (koldt)
1/2 dl mandler
What to do:
1: Skær rabarber i skiver på 1-2 cm. Anbring i et ildfast fad.
Drys sukker, Maizena og vaniliesukker over.
2: Bland havregryn, mel, mandler og sukker og bland det kolde smør i blandingen. Smuldres over rabarber.
Bages 20-25 minutter v 175 grader og nydes evt. med vanilieis eller creme fraiche
//Cathrine, klinisk diætist