Perfekt til både hverdag og weekend….
Du skal bruge👩🏼🍳:
8 dl koldt vand
1/2 pakke gær
2 tsk salt
2 tsk sukker eller honning🍯 (eller sødemiddel hvis du ønsker det)
1 spsk olie
1 dl mejeriprodukt (skyr, A38, yoghurt natural)
Evt. 100 g kerner (solsikke, græskar, sesam….)
100 g havregryn
300 g fuldkornsmel (jeg bruger enten Finax Hvid Hvede eller ølandshvede)
Ca. 600 g hvedemel
evt. lidt sesam/chiafrø til drys inden de bages
What to do…:
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt sukker, salt, olie, kerner og mejeriprodukt.
Rør havregryn og fuldkornsmel i og tilsidst hvedemel til dejen er pæn glat.
Rør, rør, rør… Pak dejen ind i folie og stil den til hævning, gerne et koldt sted i mindst 5-6 timer (f.eks. natten over)
Formes til ca 16-18 boller med en ske og placeres på bagepapir (dyp skeen i koldt vand undervejs mens du former bollerne)
Bages ca 20-22 minutter ved 220 grader – og der er nybagte boller.
//Cathrine, klinisk diætist